PITIETO NA DJ-SVILEN - 30 Декември 2013 - РЕЛАКСИРАЙ С НАС ВСЕКИ ДЕН ОТ 21:00
Сайт меню
Вход във форума

 
  Псевдоним: Гост
Група: Гости
Регистриран от: дни
Лични съобщения:

РЕКЛАМИ-ЛЯВО
Статистики
ПРОИЗВОЛНО-ФОТО
178:Точки
нови-потребители
1-vago84 03.Дек.2016
2-machooo84 23.Ное.2016
3-vashiqt 15.Ное.2016
4-metalka0882 08.Мар.2015
5-raikatawe 28.Фев.2015

Главна » 2013 » Декември » 30 » PITIETO NA DJ-SVILEN
18:59
PITIETO NA DJ-SVILEN

Абсент 700 мл. 55 градуса

Абсентът е напитка с високо съдържание на алкохол. Получава се от цветовете и листата на медицинското растение Аrthemisia absinthium (пелин). Абсентът често се асоциира с френските артисти и писатели от края на XIX и началото на XX век, като тогава най-известната марка е била Pernod Fils. Абсентът е бил описван като опасен и водещ до пристрастяване и съответно е забранен в другите европейски страни и Съединените щати. Преоткриването му започва в 1990 г.Точният произход на абсента е неясен. Най-ранните доказателства за появата на абсент датират от 18 век. Според легендата, за първи път абсент е бил приготвен около 1792 година от френския доктор Пиер Ординар, живял в Швейцария. През 1797 г. Хенри-Луи Перно открива първия завод за абсент в Швейцария, а малко по-късно прави най-голямата фабрика във Франция. Популярността му нараства стремглаво от 1840 г., когато се дава на френските войници като защитно средство срещу треска. През 1860 г. добива такава популярност, че в повечето френски кафета и кабернета се обявява I heure verte ( зелен час ). Напитката остава скъпа и се консумира главно от представителите на буржоазията и ексцентричните бохемски артисти. След 1880 г. цената му спада и до 1910 г. французите консумират 36 милиона литра за година.След един век абсентът се завръща. През 2004 г. парламентът в Швейцария отменя закона от 1907 г., който го забранява, малко по-късно и Амстердам признава за недействителен закона от 1907 г. Според ограничение, въведено от Европейския съюз, пелинът в напитката не трябва да надвишава 10мг/кг.Абсентът се сипва в чаша, върху която се поставя специална лъжичка с процеп(решетъчна лъжичка). В лъжичката се поставя кубче захар, което се залива с тънка струя ледено-студена вода. Така неразтворимите във вода съставки се утаяват, което води до помътняване на питието - louche ефект. По-съвременен начин за приготвяне е свързан със запалване захар, предварително напоена с абсент, след което се добавя вода. Церемонията по поднасяне на абсента е била една от основните причини привличаща пиячите в пивниците, даже в голяма част от тях имало човек специално занимаващ се с тази церемония. Тези пивници събирали елита (популярни личностти известни със злоупотребата си с абсент са : Артюр Рембо, Пол Верлен, Ван Гог, Оскар Уайлд и други). 

Категория: ДОБАВИ-НОВИНА | Преглеждания: 308 | Добавено от: DJ-SVILEN | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
Име *:
Email:
Код *:
ДОБАВИ-ФАЙЛОВЕ
PLAYER-RADIOTO
RADIO-RELAX 24/7


[Статистика недоступна]
Раздел категории
ДОБАВИ-НОВИНА [15]
ДРУГИ [2]
РАДИА-ЧЕРЕН СПИСЪК [3]
РЕКЛАМА-ДЯСНО
СТАТИСТИКА

 
ВЧЕРА:0
 ДНЕС:0
 7-ДНИ:0 
 30-ДНИ:0

ПОТРЕБИТЕЛИ:71
ПРИЯТЕЛИ:205
МОДЕРАТОР:1
 АДМИН
:

 МЪЖЕ:218
ЖЕНИ:125
ВСИЧКИ:343

Общо онлайн: 1
Гости: : 1
Приятели: : 0
КОЙ НИ ПОСЕТИ ДНЕС:
ТОЗИ САЙТ ЩЕСЕ ВИЖДА НАЙ ДОБРЕ С Google Chrome Mozilla Firefox. Powered by YozeF 2017 Хостнат от o... Хостнат от

---@2@0@1@5@---

Flag Counter